De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vechtstromen vervangt rioolgemaal Beckum; vissterfte Nijverdal

Vechtstromen vervangt rioolgemaal Beckum; vissterfte Nijverdal

BECKIUM - Het rioolgemaal Beckum is verouderd en uit onderzoek is volgens het waterschap Vechtstromen gebleken dat de kwaliteit van het gemaal moet worden vervangen.Sat gaat deze maand nog gebeuren Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek gaat deze werkzaamheden uitvoeren. Het rioolgemaal Beckum  bevindt zich in de berm naast de rotonde van de Haaksbergerstraat en de Wolfkaterweg in Beckum.

Omdat bij het gemaal geen ruimte is voor een opstelplaats van onderhoudsvoertuigen, staan deze bij onderhoud op de openbare weg. Gezien de onoverzichtelijke verkeerssituatie die dan ontstaat, is gekozen om het gemaal te verplaatsen naar een veiliger locatie nabij de parkeerplaats van Beckum Palace.

vissterfte in Nijverdal

Aan de Burgemeester Boer Singel te Nijverdal heeft het waterschapdeze week vissterfte geconstateerd. Ter plaatse is er een olieachtige substantie op het water aangetroffen, die hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de vissterfte is. Er zijn oliebooms geplaatst om verdere verspreiding tegen te gaan en de dode vissen zijn inmiddels verwijderd. Vechtstromen zegt de substantie en de herkomst ervan te onderzoeken.

Deel dit nieuws!