De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgerbelangen Enschede vreest uittocht naar Hengelo en Borne

Burgerbelangen Enschede vreest uittocht naar Hengelo en Borne

ENSCHEDE – De raadsfractie van Burger Belangen Enschede (BBE) maakt zich zorgen over de groei van het aantal werkende gezinnen en ouderen die steeds meer moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Dat stelt fractieleider Overink van de lokale partij in een Nieuwsbrief. Het gaat volgens hem piepen en kraken, vooral bij mensen met weinig inkomen, maar ook bij de gemeente zelf.

Daar staat volgens Overink tegenover dat er weer woningen worden  gebouwd, onder meer in het Esmarkerveld en Leuriks. Het was overigens Overink die zich recent nog zorgen zei te maken over de migratiestatistieken, want hij stelde toen dat steeds meer inwoners die goed willen wonen naar een andere gemeente vertrekken, waaronder Slangenbeek in Hengelo en Bornse Maten in Borne.

De consequentie van de geschetste ontwikkelingen is dat de toenemende kosten van levensonderhoud en woonkosten, tegenwoordig ook wel bestaanszekerheid genoemd, er meer en meer toe zullen leiden dat wie het zich enigszins kan permitteren zal kiezen voor een verhuizing naar een naburige gemeente, bijvoorbeeld naar Borne of naar Hengelo. Het is de paradox van dittem en dattum.

Deel dit nieuws!