De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe wethouder Hof van Twente wil verplichting lokale energie

Nieuwe wethouder Hof van Twente wil verplichting lokale energie

GOOR - De gemeente Hof van Twente wil waar mogelijk bedrijven verplichten daken op bedrijfsgebouwen geschikt te maken voor het opwekken van energie. Dat heeft wethouder Scheperman de gemeenteraad van Hof van Twente laten weten. Het nieuwe collegelid, opvolger van de naar de Tweede Kamer vertrokken wethouder  Meulenkamp, liet de raad weten sowieso te ijveren sowieso meer daken van bedrijven te willen voorzien van zonnepanelen.

Scheperman zei dit in reactie op  een vraag van  het CDA-raadslid Bijleveld. De wethouder streeft er in elk geval naar een accent op ‘verplicht lokale energie’ te leggen.

De kwestie kwam aan de orde bij de besprekingen over het voornemen van het elektriciteitsbedrijf Tennet om het huidige hoogspanningsstation in Goor (Brownfield) uit te breiden met een tweede locatie (Greenfield) aan de overzijde van de Entersestraat. Hiertoe worden drie masten gesloopt en twee nieuwe geplaatst. De gemeente Hof van Twente verleent daartoe medewerking, onder meer door het bestemmingsplan aan te passen.

Deel dit nieuws!