De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Overijssel scoort hoog in haar streven naar 2030 extra woningen

Overijssel scoort hoog in haar streven naar 2030 extra woningen

ALMELO – De bouwplannen voor Overijssel laten zien dat er meer woningen zullen verrijzen dan afgesproken, wat reden is voor optimisme. In de zogenoemde Woondeals (met gemeenten) is namelijk vastgelegd dat in 2030 extra huizen worden gebouwd met als streefgetal 42.300 extra huizen. Om dit te bereiken, moeten gemiddeld 4.700 woningen worden toegevoegd.

Overijssel gaat daar dit jaar met 5.318 woningen in het achterliggende jaar wederom ruim overheen. De provincie leverde daarmee zes procent van de landelijke woningproductie, terwijl de provincie voor minimaal 4,7 procent van de opgave aan de lat staat. Het gaat om huissplitsingen, nieuwbouwprojecten en plannen voor transformatie. Dat zijn flinke stappen voorwaarts.

Overijssel ondertekende als eerste provincie overeenkomsten met gemeenten  in afstemming met marktpartijen, woningcorporaties en de huurdersbond steunen deze opgave. Met 10.149 woningen in 2022-2023 heeft Overijssel al bijna een kwart van het beoogde aantal op de klos gekregen. Daar meldt gedeputeerde Grijsen over dat ze er blij mee is en de lijn wil doorzetten. ‘We kunnen het ons niet permitteren om stil te zitten.’

Deel dit nieuws!