De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede begint heroverwegend aan nieuw plan Huis van de Stad

Enschede begint heroverwegend aan nieuw plan Huis van de Stad

ENSCHEDE – Het college van burgemeester en wethouders te Enschede trekt het besluit in om een krediet van 9.214.419 euro uit te trekken voor wat de Huiskamer van de Stad moest worden voor alle stedelijke kunst- en cultuurinstellingen. Wel laat het college weten dat het een subsidie van tien keer 75.000 euro voor de voor de aanpassing van de entree Twentse Schouwburg voorlopig zal ‘parkeren’ in afwachting van betere tijden. Dat geldt eveneens voor de reserve ten behoeve van een aanpassing van de entree van het Muziekkwartier. Inclusief de indexering die heeft plaatsgevonden omvat het totaalbedrag nu: 801.985 euro.

Voor het beschikbaar houden van deze middelen binnen de bestemmingsreserve kondigt het college ook ‘acties’ aan. Het komt er al met al op neer dat alle voornemens ter verbouwing van culturele accommodaties aan het Willem Wilminkplein worden heroverwogen.

Het in de gemeentebegroting 2024-2028 beschikbaar gestelde (jaarlijkse) bedrag van vier ton wil het college beschikbaar te houden voor het huisvestingsvraagstuk der culturele instellingen en overhevelen van het product Vastgoedbedrijf naar het product Cultuur, Evenementen en Citymarketing, omdat het niet alleen huisvestingsvraagstukken betreffen die gekoppeld zijn aan gemeentelijk vastgoed. In de zomernota komt het college met een nieuw voorstel over de toedeling van budgetten. Daarbij zal wethouder Diepemaat als  verantwoordelijk bestuurder van Kunst en Cultuur het voortouw nemen.

Deel dit nieuws!