De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen zet in op bouw nieuwe school voortgezet onderwijs

Haaksbergen zet in op bouw nieuwe school voortgezet onderwijs

HAAKSBERGEN – De gemeente Haaksbergen en het schoolbestuur van de Stichting Portuur onderzoeken de haalbaarheid van een nieuw schoolgebouw voor het Assink Lyceum, waarbij wordt gekeken naar financiële en ruimtelijke aspecten. De bedoeling is vanaf september 2025 het voortgezet onderwijs in Haaksbergen geconcentreerd in een van de huidige schoolgebouwen onder te brengen, te weten De De Bouwmeester.

Om te zorgen voor een prettige leer- en werkomgeving én om de extra leerlingen die overkomen van het gebouw Van Brakelstraat goed op te vangen wordt het bestaande gebouw op korte termijn aangepast.

De gemeente Haaksbergen is verantwoordelijk voor passende huisvesting voor het basis- en voortgezet onderwijs. Het college heeft enige tijd geleden in een Integraal Huisvestingsplan  in beeld laten brengen wat de opgaven op dat vlak voor de komende jaren zijn. Daarbij is rekening gehouden met onder meer toekomstige leerlingenaantallen, ruimtebehoefte, onderwijsvernieuwing en technische vereisten op het gebied van klimaat en duurzaamheid.

Deel dit nieuws!