De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo kiest voor aansluiting bij Klimaat Actieve Stad met water

Hengelo kiest voor aansluiting bij Klimaat Actieve Stad met water

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouders in Hengelo gaat een samenwerking aan met de Klimaat Actieve Stad voor een duurzaam waterbeheer in de gemeente en bij het waterschap Vechtstromen. Het college wil er een bedrag van 1.250.000 euro voor neertellen. Hiervoor wordt in dit jaar een half miljoen aan de riolering onttrokken en vervolgens tot en met 2027 een kwart miljoen per jaar deze financiƫle middelen te dekken vanuit de daarvoor bestemde reservefondsen.

Hengelo is ontstaan en gevormd rondom beken die zijn in de loop van de jaren smaller zijn geworden en deels verloederd. Sinds 2003 werken de gemeente en het waterschap gezamenlijk aan herstel van de Hengelose beken. Het herstellen van de Hengelose beken. Dat biedt kansen om wateroverlast in de stad te verminderen en de leefomgeving te verbeteren. De beken kunnen weer worden beleefd. Het college heeft met het waterschap een agenda gemaakt voor het hertstel van beken die de gemeente Hengelo we tot en met 2027 gaat opknappen.

Hengelo is ontstaan en gevormd rondom beken. Deze beken zijn in de loop van de jaren smaller geworden en verloederd. Sinds 2003 werken en investeren de gemeente en het waterschap gezamenlijk in herstel van de Hengelose beken. Het herstellen van de Hengelose beken biedt kansen om wateroverlast in de stad te verminderen en de leefomgeving te verbeteren. De bedoeling is dat de beken kunnen weer kunnen worden beleefd. Het college heeft met het waterschap een agenda gemaakt voor het 'opknappen van beken de komende jaren.

Deel dit nieuws!