De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw pogingen Manitobaplein in Vriezenveen te reanimeren

Opnieuw pogingen Manitobaplein in Vriezenveen te reanimeren

VRIEZENVEEN - Er  moet nu eindelijk eens werk worden gemaakt van de  algemeen gewenste vernieuwing van het Manitobaplein bij het schip van staat in Vriezenveen. De ergernis is groot, maar leidt al jaren van treurnis en onvermogen tot niets, nadat de toenmalige weekkrant De Twenterander vaak en stevig over schreef. De grootste schandvlek is de westwand, voorheen de Rabobank, nu speculatiekrot. Ze wijzen onder meer op de mogelijkheden van excessenbeleid en de Omgevingswet.

De gemeente kreeg er tot nu toe geen grip op, met name niet doordat er vele belangen zijn, met name van projectontwikkelaars, bouwbedrijven en externe kapers op de kust. Het gemeentebestuur toonde zich een tandeloze tijger, want lang leefden er uiteenlopende gedachten. Over het plein en de pleinwanden en de strategische visies op de stedenbouw. In de nabijheid was wel bouwnijverheid, onder meer achter het gemeentehuis, waar een nieuwe woonwijk verrijst.

Het college krijgt er kennelijk al jaren geen vat op. De raadsfracties van CDA en SGP laten nu weten dat er snel knopen moeten worden doorgehakt.

Deel dit nieuws!