De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ter Steege aan de bak met woonwijk op plek Ten Cate in Geesteren

Ter Steege aan de bak met woonwijk op plek Ten Cate in Geesteren

GEESTEREN/RIJSSEN  - De huidige bedrijfsgebouwen van de firma L. Ten Cate in Geesteren zullen in afwachting van de sloop tijdelijk worden verhuurd. De opdracht hiertoe komt van het bouwbedrijf Ter Steege uit Rijssen. De vrijkomende grond zal worden benut benut voor woningbouw. Het gaat om een perceel van zo'n vijftienduizend vierkante meter.

Een bijzonderheid is dat beide bedrijve al samenwerken in Haaksbergen bij het voorbereiden van de bouw van een woonwijk op de gronden waar voorheen de fabriekshallen van de bedrijfshallen van Odink & Koenderink stonden die nu gaandeweg plaats moeten maken voor de bouw van een gemeleerde woonwijk.

De hoogtijdagen van het textielbedrijf L. Ten Cate waren de jaren zestig en zeventig, toen de firma marktleider was en goede resultaten boekte met onder meer ondergoed en nylonproducten, voortgestuwd door legendarische roerganger Herman Poffers. Het bedrijf kwam in de late jaren zeventig in handen van de entrepreneur Geert Steinmeijer, een Twentse zakenman, die Ten Cate samensmeedde met Tweka, wat overigens uitstel van executie bleek.

 

Deel dit nieuws!