De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede voor de uitdaging Boswinkel bij de tijd te brengen

Enschede voor de uitdaging Boswinkel bij de tijd te brengen

ENSCHEDE -  De wijk Boswinkel te Enschede wacht de komende jaren een grootschalige modernisering, zowel bouwkundig als maatschappelijk. Op de planning staat de bouw van 280 nieuwe huizen binnen twee jaar. De gemeente Enschede en de woningcorporatie Ons Huis staan daarvoor aan de lat. De start van de revitalisering werd met een formele samenkomst enige luister bijgezet.

Bij deze ceremonie was ook wethouder Diepemaat van Wonen en Bouwen present. De plannen voor Boswinkel gaan uit van 232 nieuwe huurhuizen en daarnaast staat  - voor de melange - ook de bouw van zo’n vijftig koopwoningen op de rol. Er is jaren gedimdamd over de revitalisering van Boswinkel, om deze wijk bij de tijd te brengen, nu gaat het gebeuren:  goede huizen met dito voorzieningen.

Onderdeel van de beoogde metamorfose is ook om ruimte te maken, voor maatschappelijke gebouwen en sociale activiteiten. Zo voorzien de plannen in een medische voorzieningen, waaronder woon- en buurtzorg, plus  betere de bereikbaarheid van winkels. De nieuwbouw verrijst aan de Overijssellaan, de Burgemeester Van Veenlaan, de Kotmanlaan, de Gelderlandstraat, de Groningenstraat, de Utrechtlaan, de Wethouder Beversstraat en de Noordhollandstraat.

Deel dit nieuws!