De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aadorp in beeld wacht nieuwbouw aan het Overijssels Kanaal

Aadorp in beeld wacht nieuwbouw aan het Overijssels Kanaal

ADORP – Er  zijn in Aadorp  ideeën over de bouw  van een nieuw dorpshuis aan het kanaal. Gedacht wordt aan combinatie met woningbouw, want ook daar bestaat in het dorp behoefte. De gedachten gaan uit naar huizen voor ouderen en huizen voor jongeren, want in beide sectoren bestaat die behoefte. De gemeente Almelo is in principe bereid om daaraan mee te werken, zo bleek uit een toespraak van wethouder Van Rees, die die ook in Aadorp moest zijn. Van Rees troonde naar het kanaaldorp om de kerstmarkt in dorpshuis Het Aahoes te openen.

De wethouder toog overigens ook naar Aadorp om de Almelospeld aan beheerder/gastheer Adrie Dekkers van dorpshuis ’t Aahoes uit te reiken dank voor zijn rol als aanjager en gastheer en nog veel meer. Hij heeft goede en minder goede periodes meegemaakt in de enerverende en ook bewogen geschiedenis van het trefpunt in het dorp, dat overigens tot begin deze eeuw tot de voormalige gemeente Vriezenveen hoorde.

De exploitatie van de Stichting Gemeenschapscentrum Aahoes, die trouwens van 15 december 1972 dateert, heeft sindsdien een bestuur van Aadorpse vrijwilligers die zich inzetten voor het sociaal maatschappelijk welzijn van het dorp. De stichting is opgericht in 1972, en stelt zich ten doel het oprichten, in stand houden en exploiteren van een centrum in Aadorp, gemeente Almelo, ten behoeve van het verenigingsleven, de vrijetijdsbesteding, de ontmoeting en de dienstverlening. Ook voor de plaatselijke gymnastiekvereniging en de Stichting Ouderen Aadorp heeft hij zich ook ingezet. Omdat bij hem de ‘jaren gaan tellen’ heeft Dekkers besloten te stoppen als bestuurslid van het Aahoes.

Deel dit nieuws!