De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Feestelijke eerste bouwhandeling voor Kindvoorziening Geesteren

Feestelijke eerste bouwhandeling voor Kindvoorziening Geesteren

GEESTEREN -  Ter huisvesting van de Aloysiusschool en de Kinderopvang De Boerderij is in het Tubbergse kerkdorp de eerste bouwhandeling verricht voor de zogenoemde nieuwe Kindvoorziening Geesteren. De huidige Aloysiusschool in Geesteren zal grotendeels plaatsmaken voor een modern schoolgebouw,, gekoppeld aan  kinderopvang. Door voor meer bouwlagen  te kiezen is er minder ruimte nodig dan in de huidige situatie. Zodoende is het ook mogelijk acht levensloopbestendige woningen aan de noordkant van het plangebied, op Plan Aloysius Kampboer.

Aan de leerlingen van de Aloysiusschool, Kinderopvang De Boerderij en BSO De Bengels. de schone taak een  bijzondere handeling te verrichten. Ze hadden een tijdcapsule gemaakt, gevuld met foto's, verhalen en zelfgemaakte tekeningen, die symbolisch in de fundering werd geplaatst. In dit feestelijke gezelschap bevonden zich ook wethouder Berning.

De wethouder sprak opgetogen over heen nieuw hoofdstuk en over samenwerking  van overheid, onderwijs en kinderopvang is cruciaal voor de ontwikkeling van onze jeugd. 'We bouwen de nieuwe school natuurlijk voor hen en nog heel veel kinderen in de komende jaren. We hebben er vertrouwen in dat al die kinderen straks in een prachtig nieuwe school kunnen spelen, leren en samenwerken.’

Deel dit nieuws!