De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Revitalisering om Holten te bedienen met woningen en activiteiten

Revitalisering om Holten te bedienen met woningen en activiteiten

HOLTEN/RIJSSEN – Er heerst in Holten een hoge verwachting over de toekomst van het leven en het welzijn aan de voet van de Holterberg. Dat was nodig ook, want uit onderzoek en ervaring zou blijken dat er de afgelopen enerzijds scepsis ontstond bij veel inwoners over het dorp en zijn toekomst.

Van belang is volgens de gemeente dat problemen serieus worden genomen en het hoofd worden geboden De gemeente laat weten daadkrachtig aan de slag te willen om knelpunten op te lossen. In dat bestek wijst wethouder Wessels op de geplande nieuwbouw, waar het volk van Holten al jaren op aandringt: meer huizen en een logische verkeerscirculatie.

Het gemeentebestuur schermt met de geplande bouw van 155 woningen, op de plek waar voorheen het vleesverwerkende bedrijf Enkco op grote schaal produceerde. Naarmate de ontmanteling van het bedrijf voortschrijdt en de effecten op het dorp vorm en inhoud krijgen, gaan ook inwoners zien en geloven dat het beter wordt.

Gelijktijdig met de revitalisering van het industriegebied  komt er zicht op logische verkeersstromen in het dorp, gekoppeld aan de plannen van supermarkt Albert Heijn, met een ontsluiting vanaf de Kalfstermanweide, waar meer  (dan nu) activiteiten zullen zijn, waaronder de niet te versmaden Keunespelen, en Triatlon-activiteiten.

Deel dit nieuws!