De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten wil rap beginnen met woningbouw op Enkco-terrein

Rijssen-Holten wil rap beginnen met woningbouw op Enkco-terrein

HOLTEN/RIJSSEN – Er is wethouder Wessels van de  gemeente  Rijssen-Holten veel aan gelegen om op het op het Enkco-terrein te Holten op afzienbare termijn woningen te laten bouwen. De hoop is het bestemmingsplan medio december in de gemeenteraad te kunnen vaststellen. Ook voor woningbouw op De Kol in Holten hoopt Wessels de boel weldra zover voor elkaar te hebben dat de bouwbedrijven begin volgend voorjaar kunnen beginnen, al was het maar met een symbolische starthandeling.

De gemeente heeft haast met de bouw, want de grondhonger is stevig vanwege de behoefte aan nieuwbouw in zogenoemde uitleggebieden met name ten behoeve op sociale bouw, huizen voor starters, inzonderheid woningen voor jongeren. Er zijn 150  kavels gepland in een overgangsgebied tussen het centrum van Holten, het stationsgebied en de Holterberg. Verder wordt een historisch genoemde begraafplaats 'het historische groene gebied' genoemd. Hierdoor moet het het Enkco-terrein  omgeving krijgt Holten een parkachtig uitstraling krijgen, met wandelpden en speelplekken onder het motto ' flaneren en verblijven'.

Voor het autoverkeer komt er een nieuwe ontsluitingsweg vanaf de Industriestraat naar de Kalfstermansweide: een nieuwe dorpsrand die het Enkco-terrein als het ware omarmt. Aan de oostzijde van het plangebied ligt het accent op wonen. Hierbij is het volgens de gemeente van belang om duurzame en natuurinclusieve bouwblokken in het groen te laten verrijzen.

Deel dit nieuws!