De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Omroep in Enschede/Hengelo mikt op overname andere stations

Omroep in Enschede/Hengelo mikt op overname andere stations

ENSCHEDE - Als het aan Enschede ligt komt er een regionale omroep die behalve van deze stad ook de zendgemachtigde zal zijn van Almelo, Noordoost Twente en West Twente. Dat zou een omroep die het primaat heeft in de grote gemeenten Enschede, Hengelo, Almelo en de plattelandsgemeenten Twenterand,  Dinkelland en Tubbergen en Losser in het noordoosten en westwaarts Wierden, Hellendoorn, en Rijssen-Holten.

De bedoeling is een doorgroei tot een complete streekomroep als bloeiakker in het nieuwe landelijke medialandschap van Tukkerland. Het idee is dat na een wetswijziging de nieuwe omroep, met als streefdatum1 januari 2025. De verwachting is dat niet alle bestaande lokale omroepen zich zullen aansluiten. Tot dusverre gooit met name Almelo de  kont regen de krib.

Het idee is dat op den duur op elke uitzendlocatie, waarvan er drie zijn gedacht,  professionele journalisten komen te werken, met een netwerk van correspondenten, gedacht wordt aan  een bedrag aan een bedrag van twee euro vijftig per inwoner en waar nodig ook nog eens van gemeenten in de vorm van projectsubsidies, bij wijze  van stutpalen voor een professionalisering.

Deel dit nieuws!