De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaalse burgers willen aanpak versmering her en der in stad

Oldenzaalse burgers willen aanpak versmering her en der in stad

OLDENZAAL – Opnieuw klonk er vanavond ergernis in de raadszaal van Oldenzaal. Al jaren heet het dat er ‘droomvilla’s’ zullen worden gebouwd op een lap grond aan de Hengelosestraat, maar alles wat er komt mag onkruid en vervuiling worden genoemd. Een spandoek belooft al enige tijd de komst van  villa's, maar tot op heden groeit er alleen gras op de braakliggende kavel op de hoek van de Hengelosestraat en de Ada Kokstraat. Gaan de woningen er überhaupt nog komen? De buurt is het zat en de gemeente ondertussen ook.

In de raadsvergadering neemt het geduld ook af, zo bleek vanavond ter vergadering. De geachte afgevaardigden willen op zijn minst een eind aan de verloedering. Als er op afzienbare termijn dan geen’ droomvilla’s komen, dan toch in elk geval een aangeharkt park. Dat levert namelijk ook veel ergernis op over versmering van de buurt, namelijk op een kavel aan de Lindestraat in de Boeskoolstad, waar buurtklachten zijn over versmering; het zou er een 'ongelooflijke rotzooi' zijn, waar burgemeester Welman niets van zei te weten.

Het raadslid Nijland van de VVD schetste een onthutsend beeld en vroeg zich af waarom niet was ingegrepen, waarop de burgemeester zei dat hij niet op de hoogte was. Ook liet hij weten dat het geen rol van de overheid is om in dit soort situaties in op te treden, laat staan te grijpen. Welman stelde ook dat hier zijns bedunkens geen taak is weggelegd voor hem als burgemeester, want niet de overheid zou in dit soort situaties een rol hebben. 'We komen niet te snel in actie, het is  VHT-beleid.’

Deel dit nieuws!