De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provincie bezig met aanplant van 68.000 in bomen in Overijssel

Provincie bezig met aanplant van 68.000 in bomen in Overijssel

NIJVERDAL– De provincie Overijssel gaat 68.000 bomen poten. De nieuwe aanplant bomen is het resultaat van het programma 'Natuur voor Elkaar' van de provincie en Landschap Overijssel waarbij grondeigenaren de kans krijgen tegen een kleine vergoeding bomen en planten aan te vragen. Het groen wordt de komende tijd op speciaal daarvoor bestemde Boomdeeldagen aan de deelnemers uitgedeeld in liefst twintig deelnemende gemeenten.

Er zijn bomen uitgedeeld in de gemeenten  Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn, Wierden en Haaksbergen. In de gemeente Wierden zullen de Overijsselse gedeputeerde Von Martels en directeur Sijbom van Landschap Overijssel de eerste bomen uitdelen. In december zijn Dalfsen, Ommen, Noordoost-Twente, Enschede, Rijssen-Holten en Hof van Twente aan zet en zaterdag in januari volgen Steenwijkerland, Zwartewaterland, Deventer, Almelo en Borne.

De provincie Overijssel is vier jaar geleden gestart met het project, waarbij het doel is om 1,1 miljoen nieuwe bomen (voor elke inwoner  één) in Overijssel te planten. De actie Boomdeeldagen valt daar ook onder. Inmiddels zijn er al 510.094 nieuwe bomen geplant.

Deel dit nieuws!