De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalig burgemeester Rijssen nu Ridder in de Leopoldsorde

Voormalig burgemeester Rijssen nu Ridder in de Leopoldsorde

MARKELO/RIJSSEN –  Voormalig burgemeester Lonink van Rijssen, geboren te Markelo, is in het gebouw van de Belgische Ambassade onderscheiden als Ridder in de Leopoldsorde vanwege zijn verdiensten gedurende dertig jaar ten nutte van het verbeteren van de Schelde en de Zeeuwse wateren. En tot ereburger van Terneuzen.

Lonink begon zijn werkzame leven als ambtenaar Economische Zaken in de gemeente Almelo, later de Kunstenbond van de FNV om vervolgens – in 2001 - tot veler verrassing burgemeester van de toen nieuw gevormde gemeente Rijssen-Holten te worden.

Zijn ster rees snel gedurende de achttien dienstjaren in Zeeland. Begonnen als burgervader van Sas van Gent werd  hij na een herindeling ambtsketendrager van Terneuzen. Dat hij het Twentse land begin deze eeuw verruilde voor het Zeeuwse. Dat had trouwens alles te maken met zijn partner, die voor hem naar Markelo verhuisde, daar toenemende heimwee naar de Zeeuwse kust kreeg en haar echtgenoot zover kreeg dat hij solliciteerde naar Zeeland. De rest is  geschiedenis.

 

Deel dit nieuws!