De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Auto Baan in Rijssen wil hotel bij de deur; gemeenteraad aarzelt

Auto Baan in Rijssen wil hotel bij de deur; gemeenteraad aarzelt

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten moet  zich een oordeel vormen over de mogelijkheid om bij het autobedrijf van Mercedes Baan een perceel  te bestemmen voor verblijfsrecreatie. Het gaat dan om een accommodatie waar maximaal vijf kamers zouden komen met een totale oppervlakte van driehonderd vierkante meter.  Het had er  ter vergadering de schijn van dat het nog lang geen kat in het bakkie is.

De eerste reacties stonden vanavond stram van verrassing, want een hotel/hostel bij het bedrijf Mercedes-Benz /Baan Twente kwam blijkens de reacties van veel raadsleden ' uit de lucht vallen'  en werd ook niet echt begrepen. Het college van burgemeester en wethouders gaf geen advies, zodat het in de raadszaal een 'vrije kwestie'  lijkt te worden. Het zal in hoe dan ook geen hamerstuk worden.

Er werd besmuikt al gesproken over een plan voor een sterhotel, guitig verwijzend naar de  markante ster van  een automerk dat Baan aan het hart ligt. Eerder wilde de gemeente wel meewerken aan een plan om nabij het autobedrijf een regionaal politiebureau te bouwen. Daar had toenmalig burgemeester Hofland zijn zinnen op gezet, maar hij verloor de strijd; de Hermandad kwam uiteindelijk op 't Lochter in Nijverdal.

Deel dit nieuws!