De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Energieke slinger voor 'windmolenroute' van Rijssen tot Deventer

Energieke slinger voor 'windmolenroute' van Rijssen tot Deventer

RIJSSEN/DEVENTER – De gemeente Rijssen-Holten is in overleg met de gemeenten Hof van Twente en Lochem  om gezamenlijk de mogelijkheden af te tasten voor de plaatsing van vijftien tot twintig windmolens bezijden de autosnelweg naar Deventer. Er heeft daarover onder meer overleg geweest met wethouder Walder van Deventer, die eerder wethouder was in de gemeente Hellendoorn, en daar onder meer de Grotestraat in Nijverdal ombouwde tot een energiebaan met planten, rotspartijen en stromend water.

Volgens wethouder Beens had Rijssen-Holten minder windmolens gewild en hij wees in dat verband op een recent door de gemeenteraad aangenomen motie die opriep tot temporisering, oftewel minder windmolens. Er is daarover blijkens frequent overleg geweest in het de boezem van het dagelijks bestuur der gemeente, en ook in bilateraaltjes met de provincie, in casu gedeputeerde De Bree van energie, inzonderheid  van windenergie.

Beens stelde zich af te vragen ‘welke rol wij als gemeente nog hebben in het winddossier, uitgezonderd een toetsingskader’. Het lijkt er namelijk dat de wil van de provincie wet is en dat gemeenten worden geacht daarin mee te gaan. En dus komen er vijftien windmolens vijftien tot twintig windturbines op snelwegtrace Goor, Rijssen-Deventer.

Deel dit nieuws!