De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GBT kapittelt college fel over een Sleutelkwestie in Vroomshoop

GBT kapittelt college fel over een Sleutelkwestie in Vroomshoop

VROOMSHOOP  - De raadsfractie van Gemeente Belangen Twenterand (GBT) maakt zich op voor een harde confrontatie met het college van burgemeester en wethouders. Het gaat over de gang van zaken met betrekking tot het voormalige schoolgebouw De Sleutel aan de Nassaustraat in Vroomshoop. Er zou van alles zijn  alles gebeurd dat vragen oproept, bestuurlijk en moreel. De vraag is of er belanghebbenden zijn die er wellicht mee te maken hebben. Er zou gerommeld zijn met afspraken en contracten .En dan brandde het monumentale uit de schoolgebouw ook nog eens af. GBT wil de onderste steen boven.

In het voorjaar van 2021 had de toen potentiële koper van het gebouw een voorstel gedaan voor aankoop van De Sleutel, wat leidde tot een overeenkomst.  De koper ging akkoord met de aanleg van 21 parkeerplaatsen voor eigen rekening en een door de gemeente sterk verhoogd aankoopbedrag. Als voorwaarde en uitgangspunt werd opgetekend dat na tien procent storting van een waarborgsom bij de notaris. De de overige negentig procent zou worden betaald bij het onherroepelijk worden van de omgevingsvergunning. GBT wil nu weten of het klopt dat het college wijzigingen heeft (laten) opnemen in de latere koopovereenkomst.

Na de brand rezen bij GBT al snel vragen, tot op de dag van vandaag, onder meer over de koopovereenkomst, de voorwaarden, de transacties, de bestemmingswijzigingen. GBT vermoedt ook actieve betrokkenheid van het college van burgemeester en wethouders. ' In plaats van de ‘Ja, mits’ een houding aan te nemen is het ‘Nee, tenzij’. Van de beloofde (snelle) ondersteuning na het branddrama komt weinig terecht. Zo wordt het toegekende schadebedrag niet uitgekeerd of voorgeschoten aan de eigenaar. Er wordt gesproken dover prijzen alsof het een inkooptraject is, waar de gemeente niet eens over gaat.

GBT  eist op alle punten openheid van zaken en wil ook dat het college klare wijn schenkt, of het nu zoet zuur is. Onbekend is wanneer het het verantwoordingsdebat plaatsgrijpt.

 

Deel dit nieuws!