De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dadema heeft fiducie in aanleg laatste deel N35 Enschede-Zwolle

Dadema heeft fiducie in aanleg laatste deel N35 Enschede-Zwolle

NIJVERDAL/WIERDEN– De provincie Overijssel laat weten dat de aanleg van het nog ontbrekende deel van de N35, een nog ontbrekende schakel  wellicht toch nog kan worden aangelegd. Het gaat om het traject tussen Nijverdal en Wierden, waar  nog wat letterlijke en figuurlijke hobbels liggen, met name ter zake veiligheid (verkeersbelangen) en dorpsbelangen (leefbaarheid).

Het is volgens de net aangetreden gedeputeerde  Dadema nodig dat de rijksoverheid dat de rijksoverheid, in casu het departement van Verkeer & Infrastructuur, financieel over de brug komt. ‘We houden het ministerie nog aan de toezegging over voorrangverlening van het project rondweg N35 en verwachten dat de honderd  miljoen die hiervoor is gereserveerd spoedig beschikbaar wordt gesteld.’ Dadema laat weten dat hij zijn hoop heeft gevestigd op de nieuwe Tweede Kamer die in januari de begroting gaat behandelen. ‘De pauzeknop mag er zo snel mogelijk af.’

Dadema, politiek gebonden aannGroenLinks, is als gedeputeerde de opvolger van zijn recent vertrokkencollega Boerman, die de missie om een rechtstreekse verbinding tot stand te brengen bij niet wist te volbrengen. Wellicht kunnen zijn ervaringen als diplomaat de nieuwe gedeputeerde helpen bij het N35-project.

Het meest kwestieuze onderdeel is de aanpak dat deel van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. In een brief aan de Tweede Kamer laat voormalig minister Harbers vandaag weten dat vijftien miljoen beschikbaar is om op de korte termijn verbetering aan te brengen aan de rondweg N35. Tevens laat de minister weten dat zodra het kan de herstart van het project voorrang zou moet krijgen.

 

 

Deel dit nieuws!