De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Appartementen met woonservice en zorg op locatie De De Krôl

Appartementen met woonservice en zorg op locatie De De Krôl

ENTER - De gemeenteraad van Wierden zal naar verwachting probleemloos instemmen met de bouw van een appartementencomplex op de plek van het gewezen café De Krôl te Enter. Het college van burgemeester en wethouders denkt aan wonen met integrale zorg en dienstverlening, ook aan huis in levensloopbestendige woningen.

Dat past in het streven van de gemeente om in Enter voldoende samenhang in de zorg- en welzijn voor elkaar te boksen. Ook wordt  het ontwikkelen van zogenoemde woonservicegebieden genoemd, met  optimale condities te komen wonen met zorg en welzijn, integrale zorgvoorzieningen en dienstverlening aan huis. 

Het idee is zogenoemde studio’s te bouwen voor twintig personen, met een bedrijfswoning voor een 'huisbaas'. De gemeente verwacht twee vliegen  in een klap te slaan: het voorkomen van verval en het investeren in gorde huivesting, waar nodig met zorg.

De horecaonderneming De Krôl, was zo'n dertig jaar een begrip in Enter gedurende , de kroeg, de grote zaal, de feesten, de debatten, maar wegens hun leeftijd en veranderde uitgaanspatronen besloten Andre en Jolande de zaak te sluiten. De horeca-activiteiten zijn beëindigd met een groot feest wegens gebrek aan opvolging. De drie panden aan de Dorpsstraat zijn geschiedenis.

Deel dit nieuws!