De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uiteindelijk bouw appartementen op hoek Violierstraat in Almelo

Uiteindelijk bouw appartementen op hoek Violierstraat in Almelo

ALMELO - De gemeente Almelo stemt in met een plan voor de bouw van een een appartementenflat op de hoek de Violierstraat en de Bornsestraat, boven op een zogenoemde commerciele plint. Er is voorzien in 37 koopapparrtementen. De grond ligt al enige tijd braak en projectontwikkelaar Nejboer Vastgoed uit Ootmarsum is initiator. De geplande woningen gaan grofweg tussen de 350.000 en 430.000 euro kosten.

De bouw vindt plaats op de plek waar voorheen gedifferrentieerde bedrijvigheid plaatsgreep, waaronder de Taxicentrale en de firma De  Rijter. Op de begane grond komen winkels. Het worden appartementen met twee of drie slaapkamers. Bovendien gaat het plan uit van een aantal penthouses  in het wat duurdere segment. Elke woning krijgt twee parkeerplaatsen. Het complex krijgt als naam De Rijter.

Het terrein aan de Bornsestraat ligt al jaren braak. Tot ongenoegen van omwonenden en voorbijgangers. Ooit was hier de Taxicentrale Almelo gevestigd. Er tegenover was de bij veel inwoners van Almelo bekende Coca Cola-fabriek. Na de sloop van de gebouwen de taxecentrale bleek de grond zwaar vervuild, maar die is gesaneerd. Aanvankelijk zou de Albert Heijn te verplaatsen hier komen, maar dat ketste af.

Deel dit nieuws!