De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP in Hengelo kapittelt te grabbel gooien monumentaal erfgoed

SP in Hengelo kapittelt te grabbel gooien monumentaal erfgoed

HENGELO –  De raadsfractie van  de SP-fractie in Hengelo  is gramstorig over waarop de gemeente  omgaat met monumentaal erfgoed in de binnenstad. De binnenstad is aangemerkt als Rijks Wederopbouw Aandachtsgebied en dat schept volgens de socialisten stedenbouwkundige verplichtingen, zowel wat betreft panden als de openbare ruimte. Volgens de constatering van de SP trekken de gemeente en een aantal ondernemers zich daar niets van aan.

Gewezen wordt het op een pand aan het  Burgemeester Jansenplein 40, dat geroemd als  lange tijd te koop stond als Jugendstilparel, maar inmiddels is verkocht, voorzien van een permanent overdekt terras, aangebouwd op gemeentegrond die het zicht ontneemt op de front op de eerste verdieping. Navraag  leerde volgens de SP ons dat de gemeente een vergunning verleende, waarbij adviezen van  zowel de Welstandscommissie alsook de Erfgoedcommissie terzijde zouden zijn gelegd. De commissies presenteerden zeer gemotiveerde negatieve adviezen om tot vergunning over te gaan voor de bouw van een dergelijke permanente terrasoverkapping.

De socialisten willen voorts dat er een politiek debat komt om over het belang van monumentaal erfgoed in de stad, over monumentenborging en het instellen van een gevelfonds. De partij wil ook een reflectie van het college op de opmerkelijk genoemde discrepantie tussen het verlenen van de vergunning voor het terras aan de commerciële ondernemer Loev, met verwerping van de adviezen van Welstand en Erfgoed en daarnaast het stringent handhaven van een overtallige reclame-uiting aan de Schouwburg betreffende niet commerciële instellingen?

Deel dit nieuws!