De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

School in Notter-Zuna houdt al een eeuw manmoedig stand

NOTTER/ZUNA – Het weer bij de tijd brengen van de School met den Bijbel in Notter/Zuna blijkt financieel mogelijk, want de kosten van de verbouwing, een bedrag van anderhalf miljoen, is met tal van acties bijeen gebracht. Het bestuur van de protestants-christelijke christelijke school heeft ook zelf bijgedragen aan het vergaren van het benodigde dukaten.

De school aan de Klokkendijk, gelegen in de driehoek tussen Rijssen in het noorden, Nijverdal in het westen en Wierden in het noorden trok vooral leerlingen uit Rijssen, want was de snelste route.

Het initiatief tot de bouw kwam in 1911 uit de overwegend agrarische gemeenschap, aangevuurd door een Rijssense zielzorger, die overigens tamelijk ongeremd was als het om zaken des geloofs ging. Bij de oprichting van de school voor Bijbelvast onderwijs waren er zo’n veertig leden.

De school wist door de jaren heen aan de normen van het vereiste aantal leerlingen te voldoen en  groeide gestaag, wat geregeld meer lokalen vereiste. Bij de school, ook wel kindcentrum genoemd, kwam ook een gebouw voor sport, spel en culturele vorming., wat tegenwoordig een Kindcentrum of Brede School heet te zijn.

Deel dit nieuws!