De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser ziet kans op behoud steenfabriek, nu met een brouwerij

Losser ziet kans op behoud steenfabriek, nu met een brouwerij

LOSSER -De gemeente Losser gaat een nieuwe poging doen om geld te vrij te spelen voor het behoud van de steenfabriek. Het college van burgemeester en wethouders wil daarvoor een bedrag van 125.000 euro vrijspelen. Het is bijdrage in de kosten die BOEi, de huidige eigenaar van de steeenfabriek, moet maken. Het plan is mettertijd een ambachtelijke bierbrouwerij te vestigen, die kan bijdragen aan de exploitatie.

In een persbericht motiveert wethouder Nordkamp dat de steenfabriek van grote waarde is voor Losser en ommelanden. Het is volgens hem ‘een uniek rijksmonument en van grote waarde voor Losser’. En ook:  ‘Met deze overeenstemming hebben we voor de langere termijn zekerheid gecreëerd voor de toekomst van de steenfabriek. Investeren in een gezonde exploitatie van het complex, met respect voor de cultuurhistorie, betekent behoud van dit erfgoed voor de toekomst. Bovendien bieden deze ontwikkelingen mogelijkheden voor onze vrijetijdseconomie en onze profilering als ‘Schatkamer van Twente.’

Het kostte wel enige moeite allle' partners' op op een lijn te krijgen. Alle betrokken partijen hebben daar volgens Noordkamp in de afgelopen periode hard aan gewerkt. En de oplossing is voor alle partijen, dus ook voor de gemeente, acceptabel. Om het zover te krijgen was een klankbordgroep vanuit de gemeenteraad betrokken, maar ook BOEi en de huurder, Stichting de Werklust, hebben zich daarvoor ingespannen.

 

Deel dit nieuws!