De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen poetst verder aan zijn 'schatten' in en bij het Volkspark

Rijssen poetst verder aan zijn 'schatten' in en bij het Volkspark

RIJSSEN - Opnieuw krijgt het drievuldige parelsnoer van historie, natuur en kunst in de Reggestad er een aantal topvoorzieningen bij. Zo krijgt bij de Pelmolen in het Volkspark er een aantal publieksvriendelijke voorzieningen bij, waaronder nieuw botenhuis met voorzieningen, waaronder toilet en lift. Daar is drie ton mee gemoeid en de verwachting is dat het meer mogelijkheden zal bieden als de zomp met gasten/toeristen uit varen gaat.

De oude botenloods voor de Enterse Zomp aan het haventje bij de Pelmolen is trouwens  al enige tijd aan vervanging toe en dat staat nu als gezegd te gebeuren, onder auspicien van Regionale Stichting Enterse Zomp. Er ligt al een uitgewerkt plan en de maquette geeft een helder beeld van wat de bedoeling is. Nijhoff Architecten uit Wierden tekende voor het ontwerp dat voorziet in een ruimere ligplaats voor de zomp en extra ruimtes. 

Molen en boot trekken steeds mneer bezoek. Dat geldt ook voor andere 'parels' in het gebied. Er ligt bijvoorbeeld ook geld op de (loop)plank ten bate van de omgeving van het kasteel De Oosterhof. Er is bijvoorbeeld drie ton beschikbaar voor het opknappen van het aloude Volkspark met zijn Parkgebouw. Van die gelegenheid maakt de gemeente gebruik ook het hospice op te knappen tot een oase die Park de Eschhorst zal worden gedoopt.

 

 

Deel dit nieuws!