De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Riet Telgenhof winnaar van de Herman Krikhaar-prijs in Almelo

Riet Telgenhof winnaar van de Herman Krikhaar-prijs in Almelo

ALMELO – De vijfentwintigste editie van de naar Herman Krikhaar genoemde prestigieuze kunstprijs is afgelopen weekend gewonnen door beeldend kunstenaar Riet Telgenhof uit Almelo. Er dongen 43 kunstenaars mee en de jury, bestaande uit kunsthistoricus Aldwin Kroeze, beeldend kunstenaar Pier van Dijk en directeur Jozef Kamphuis van Kunstenmakers VOF kwam tot de conclusie dat de prijs Telgenhof toeviel.

 In haar verkozen werk, getiteld 'Voor je het weet komt je hier niet meer uit'  zijn  nadrukkelijke verwijzingen naar oorlogszucht  en verharding te zien, brandend van bijtende actualiteit. Op de tweede plek eindigde Ineke Hofstee en de derde plek was voor Hans Bouma. De tentoonstelling werd behoorlijk bezocht, wat ook gold voor de afterparty in de Kunsthal de uitreiking van de prijzen in Kunsthal Hof 88

 Telgenhof ontving behalve de spreekwoordelijke eeuwige roem ook een bedrag van van duizend euro. Er zat ook nog een jubelrand om het kunstfeest, want het wasde 25ste editie. De eerste tentoonstelling was namelijk in 2008 toen kunstenaar/beeldhouwer Linda Biemans als winnaar werd uitverkoren.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!