De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wonderlijk toeval brengt Berends in politieke top VVD Hellendoorn

Wonderlijk toeval brengt Berends in politieke top VVD Hellendoorn

NIJVERDAL – In de gekozen de volksvertegenwoordiging van de gemeente Hellendoorn krijgt het onlangs vanwege het politieke rumoer in de  gemeenteraad opgestapte VVD-raadslid zijn partijgenoot Berends als opvolger. De vertrekkende en de aankomende partijchef hebben dit samen voorbereid. Ter Horst was de werkwijze van een aantal andere fracties meer dan zat, vooral  het gehakketak, het aftreden van de helft van het wethouders en de onmacht van de gemeenteraad om uit zijn midden een coalitie met voldoende draagvlak  te vormen.

Ter Horst trok de conclusie dat hij geen deel meer van wilde uitmaken van het destructieve gedoe. Na beraad met de achterban, waaronder uiteraard fractie en steunfractie, trok hij de conclusie dat er mooiere dingen te doen waren, waar hij zich prettiger bij zou voelen en privé meer geluk uit zou halen.

Ook speelde sterk mee dat Ter Horst wist dat hij in Berends een prima opvolger zou krijgen. Ze heeft namelijk de nodige ervaring met het politieke bedrijf. Berends maakte in haar vorige woonplaats Vriezenveen, al deel uit van de partij was ook in de raad van Twenterand voorbestemd voor een bestuurlijke functie, mogelijk zelfs wethouder, maar ze kreeg een betere betrekking bij de landmacht. Daar zette ze haar haar politieke aspiraties voor opzij. Dat is evenwel niet voor eeuwig. En een  veelbelovende wethouder biedt is nooit weg...

 

Deel dit nieuws!