De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede realiseert huisvesting 550 asielzoekers aan Parkweg

Enschede realiseert huisvesting 550 asielzoekers aan Parkweg

ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders te Enschede heeft de ogen laten rusten op de locatie Parkweg 155-157 in Enschede-West, tussen de Volksparksingel, Parkweg en de Westerval voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Dit besluit volgt op de opdracht van de gemeenteraad om een locatie voor meerjarige opvang van vluchtelingen in Enschede te vinden.

De gemeenteraad besloot in juli dit jaar tot de opvang van maximaal 550 asielzoekers tot in ieder geval juli 2028. Enschede draagt met dit locatiebesluit de komende jaren stevig bij aan de regionale opgave voor asielopvang en het oplossen van de landelijke asielcrisis. Het streven van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is de opvanglocatie medio volgend jaar in gebruik te kunnen nemen. Sinds enkele maanden vangt het COA al 550 vluchtelingen op in Enschede op de tijdelijke locatie op het terrein van Vliegveld Twenthe Evenementen. Zodra het het pand aan de Parkweg volgend jaar in gebruik kan worden genomen, sluit de opvang bij het vliegveld.

Aleer de behuizung aan de Parkweg in gebruik kan worden genomen is er een aantal werkzaamheden nodig, zoals de sloop van een deel van de bestaande gebouwen op het perceel. Het COA moet een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen bij de gemeente Enschede. Als de aanvraag van de omgevingsvergunning voldoet aan de wettelijke eisen, dan kan de vergunningsaanvraag - na toetsing - binnen acht weken worden verleend. Al voor de verlening van de omgevingsvergunning kan het COA aan de slag met werkzaamheden waar geen vergunning voor nodig is.

Deel dit nieuws!