De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Vroomshoopse Boys op schema met nieuwe accommodatie

VROOMSHOOP – De kogel is door de spreekwoordelijke klomp bij de voetbalclub Vroomshoopse Boys nu de ledenvergadering instemde met de bouw van nieuw clubdomein 't Flierhuus. Er zullen trouwens in de loop van het jaar nog de nodige acties plaatsgrijpen om de kas te spekken, waaronder volgens beproefd recept een Glazen Huis-actie.

Na zo’n zeven jaar van krachtmoedige voorbereiding kan nog deze maand de huidige hoofdtribune op De Bosrand worden gesloopt en gaan de heipalen in de grond.  Na deze eerste fase tot de begane vloer wordt in 2024 aan de verdere opbouw van het clubhuis gewerkt.  De vereniging telt nu negenhonderd leden.

Het financieel fundament van het nieuwe clubhuis, dat onder meer door de kostenstijging  van materialen nu 1,3 miljoen euro kost, ziet er volgens chroniqueur Nieboer stevig uit. Volgens voorzitter Olthof bedraagt het streefbedrag anderhalve ton. Er werden ter vergadering 22 trouwe Boys-leden gehuldigd wegens jarenlange trouw. En verder ook werd de 78-jarige Stef van Laar op voordracht van het hoofdbestuur en met unanieme instemming van de leden benoemd tot erelid van Vroomshoopse Boys. Hij speelde jarenlang een zeer actieve rol gespeeld in het bestuur van de supportersvereniging van de Boys.

Het erelid Stef van Laar kreeg een oorkonde bloemen en van voorzitter Olthof benevens een ovationeel applaus. Stef van Laar benadrukte de grote meerwaarde van de vele vrijwilligers bij de Boys. Zijn dochter Hellen Bonte-van Laar bedankte de Boys-familie voor de steun, die haar vader altijd gevoeld heeft. Dit was een passend einde van een historische vergadering van Vroomshoopse Boys, die aan haar toekomst bouwt.      

Deel dit nieuws!