De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Smaldeel in raad Haaksbergen wil betaalbare huizen in O&D-wijk

Smaldeel in raad Haaksbergen wil betaalbare huizen in O&D-wijk

HAAKSBERGEN - De raadsfracties van DAP, D66 en PvdA hebben vanavond vergeefs getracht om het mogelijk te maken dat er op het terrein van Odink & Koenderink, waar zoals bekend een nieuwe woonwijk is gedacht, ook huizen komen voor kandidaat-kavelkopers met een kleiner woonbudget, tot maximaal 250.000 euro.

De kwestie is urgent, omdat de firma Odink & Koenderink bezig  een begin gaat maken met de opzet van de opzet van de wijk. Odink & Koenderink gaat zich als bekend vestigen op bedrijventerrein Stepelerveld. De projectontwikkelaar Ter Steege Bouw & en Vastgoed uit Rijssen verwierf het vrijkomende gebied, dat zo’n dertigduizend vierkante meter omspant.

De eerste woningen, een slordige honderd in getal, zullen aan de Parallelweg verrijzen. De gemeente laat weten dat zoveel mogelijk erfgoed zal worden ingepast in bouwwijze. In de gemeenteraad  ging het vanavond ook over de bereikbaarheid van de huizen in de beoogde wijk, waarbij enkele raadsfracties hamerden op het altaar van de bouw van woningen die ook betaalbaar zijn voor belangstellenden met een doorsnee-budget.

Tegen die achtergrond  klonk het pleidooi voor uiteenlopende woningtypes, ook voor mensen die  niet meer dan een kwart miljoen aan woonlasten kunnen spenderen.

 

 

Deel dit nieuws!