De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland wil aan de slag met 'greune energie Noordwest Twente

Dinkelland wil aan de slag met 'greune energie Noordwest Twente

WEERSELO – In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de energiecoöperatie Greuner een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor eigenstandige energievoorziening in Noordoost Twente. Om geen of minder gronden voor veeteelt, landbouw- en natuur op te offeren ijvert de energiecoöperatie voor een kleinschalig collectief bron-net. Ook de gemeente Dinkelland is nauw betrokken bij het initiatief.

Tijdens een informatieve vergadering in schenkhuis te Weerselo kwamen onlangs belangstellenden naar een informatieve samenkomst bij ’t Trefpunt in Weerselo over innovatie energieopwekking ten plattelande.

Het idee is om top den duur traditionele verwarming te vervangen indien er gebruik gemaakt kan worden van diepe bronnen – Om te beginnen in het Reestman, Dit gebied is gekozen als testgebied voor dit project omdat de buurt nieuw is en de huizen goed geïsoleerd zijn. Hierdoor hoeven de huizen maar een beetje aangepast te worden om met lage temperatuur verwarmd te kunnen worden. Dit project laat zien dat bronnetten een goede aanvulling kunnen zijn op individuele oplossingen en helpt bij de overstap naar een energievoorziening zonder aardgas.

Deel dit nieuws!