De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede gaat pronken met 'Italiaanse wijk' nabij de Boddenkamp

Enschede gaat pronken met 'Italiaanse wijk' nabij de Boddenkamp

ENSCHEDE – De nieuwbouw  aan de Deurningerstraat te Enschede is in gang getrokken. Dat  moet zorgen voor een ‘dorpswijk’ van vroeger met een hedendaagse sfeer van, een buurt met de sfeer van la dolce vita. Er zal worden voorzien in uiteenlopende woonstijlen in Toscaanse ambiance, woningtypes, die ruimte bieden aan jong en oud vlakbij het stadscentrum en het openbaar vervoer, tegenover de swing it out-Melkhal.

'Il Villaggio' omvat de bouw van 23 woningen in wat de gemeente  de geborgen setting van een “Italiaans straatje’ in de wijk Boddenkamp, zij het dat er geen auto mag rijden, maar dat er nabij  wie dat wil en kan een prive-parkeerplek kan krijgen.
Een woning kost minimaal 475.000 en bieden euro een woonoppervlak vanaf 134 tot 200  vierkante meter. Overigens staan alle woningen ondertussen onder optie.

 Enschede  breekt en bouwt er sowieso stevig op los..Zo is de sloop van het ooit spraakmakende  en trendsettende homocafe 't' Bolke nabij het Stationsgeboouw begonnen,; het was tot de sluiting een famrijkr trefplek, eigenlijk vanaf de opening in 1972, de langst bestaande gaydiscotheek van Nederland . Overigend heeft de gemeent bij monde van weethouder Diepemaat laten weten ' dat de gevel terugkeert in nieuwbouw.

 

Deel dit nieuws!