De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA-vrouw benoemd tot waarnemend burgemeester van Almelo

CDA-vrouw benoemd tot waarnemend burgemeester van Almelo

ALMELO – Als waarnemend burgemeester van Almelo zal CDA-politica Van ‘t Veld de gemeente Almelo de politiek-bestuurlijke honneurs in de Aastad in goede banen proberen te leiden. Op termijn zal een nieuwe ambtsketendrager worden benoemd als opvolger van burgemeester Gerritsen, die als bekend commissaris des konings zal worden in Flevoland. De 53-jarige Van ’t Veld is lid van het CDA en zal per november als waarnemer in Almelo aan de slag gaan.

Van 't Veld  was eerder burgemeester van Maarssen en later van Stichtse Vecht en van Amstelveen. Ook vervulde ze nevenfuncties bij onder meer de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland.  Van 't Veld heeft in diverse banen laten blijken te willen zorgen, of het nou was in de zorg, het onderwijs, de verpleging en uiteindelijk als ziekenhuisbestuurder. Ook was ze enige tijd gemeenteraadslid om in 2014 burgemeester van Amstelveen te worden.

Heidema: ‘Ik  zie in Mirjam van ‘t Veld de stevige en ervaren bestuurder, en energieke verbinder waar Almelo om gevraagd heeft.Ik ben blij dat ze beschikbaar is voor de volle tijd die nodig is in het zoekproces naar een Kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Almelo.’De verwachting is dat de nieuwe burgemeester in juni volgend jaar aan de slag gaat in de derde stad van Twente. De bedoeling is dat inwoners van Almelo gaan meepraten over welk type burgemeester het beste past bij de stad Almelo en de kerkdorpen Aadorp en Bornerbroek.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!