De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

VRIJ 13

Herman Finkers, je loopt met hem weg of je  loopt bij hem weg. Ja, ik ben mij er ook zo eentje, van beide. Liggend in bed luisterde ik afgelopen nacht naar de radio. Mooier konden de luiken van de nacht niet worden gesloten. Met muziek en ruiswind. Ik weet dat het de schaduwen van de nachtschimmen zijn. Onze lieve Heer heeft vreemde kostgangers.

Herman Finkers, je loopt met hem weg of je  loopt bij hem weg. Ja, ik ben mij ook eentje. De ene keer scheer ik me uit de voeten, de andere keer ben ik een aan zijn oor gekluisterd.

Liggend in bed luisterde ik afgelopen nacht naar de radio. Finkers was geloof ik ingeklemd tussen Mozart en Beethoven.  klanken voor de nacht. Ik weet dat de schaduwen van de kluifschimmen bij het leven horen. Net als dagdromen. Sinds ik van reizen naar en tochten door India en Indonesie wajangpoppen meenam, praat ik ongeregeld met ze - meestal in stilte - ja, muziek en ruiswind.

De presentator op de radio meldde  dat Herman Finkers een hoge notering had behaald in de klassieke muziek, met zijn Sint Joris-mis, waar hij jaren aan sleutelde. Zelfs mijn wajangpoppen dacht ik te horen zingen en ik verbeeldde me dat ze erbij lachten, dwars door de mis heen. Zoals het hoort. Of dat ook gebeurt in de Missa Sankti, valt zeer te betwijfelen. Je kunt veel zeggen vande kerk en zijn dienaren maar de muziek is volgens Finkers zo gek nog niet - en dat klopt.

Deel dit nieuws!