De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe aanwijzingen voor geheime graven Goede Herder Almelo

Nieuwe aanwijzingen voor geheime graven Goede Herder Almelo

ALMELO - Naar aanleiding van vragen van de VPRO, die een documentaire maakt over het voormalige klooster en internaat De Goede Herder te Almelo, zijn er aanwijzingen voor een voormalige begraafplaats op het terrein, hoewel niet als zodanig zichtbaar zijn. De afgelopen periode is nader onderzoek gepleegd in aktes, een kettingbeding, archiefstukken maar ook luchtfoto’s teneinde meer licht te kunnen werpen op de gang van zaken door de jaren heen bij De Goede Herder.

Archeologen hebben enkele graven gevonden op het voormalige terrein van klooster De Goede Herder in Almelo. Het Openbaar Ministerie is ingelicht over de vondst. Er zal met de forensische archeoloog, de regioarcheoloog en Laagland Archeologie verkend worden hoe dit zal worden opgepakt. Gezien de ontstane situatie zullen de plannen voor de woningbouw  tijdelijk worden gepauzeerd.

De informatie is voor de gemeente aanleiding geweest om het gebruikelijke archeologische onderzoek naar voren te halen. Deze week is in opdracht van de gemeente een eerste verkennend proefsleuvenonderzoek uitgevoerd door archeologen van Laagland Archeologie, waarbij ook de VPRO aanwezig kon zijn. De VPRO staat namelijk in contact met vrouwen die vroeger in Almelo gewoond hebben bij de Goede Herder en die mede op het bestaan van een begraafplaats hadden gewezen. De opnamen kunnen onderdeel zijn van de VPRO-documentaire, waarvan de makers aangeven dat die gepland staat voor medio volgend jaar. Het Openbaar Ministerie de politie zijn ingelicht over de vondst.

Deel dit nieuws!