De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Veel bekijks voor Nieuwe Kueklkoare; eerbetoon voor Belcampo

Veel bekijks voor Nieuwe Kueklkoare; eerbetoon voor Belcampo

RIJSSEN - In aanwezigheid van lokale notabelen, onder wie Jaap Jaap Schönfeld Wichers, de zoon van faamrijke schrijver Belcampo, is de vernieuwde Kueklkoare van Karel Diederik Schönfeld Wichers, de doopnam Belcampo, afgelopen week bij kasteel De Oosterhof onthuld. Voorafgaand aan de plechtigheid greep een bijeenkomst plaats in het Bouwhuis van het kasteel,  dat tot de laatste plaats was bezet, wist Hart van Rijssen te melden.

In die bijeenkomst vertelde een van de Kueklkoare-eigenaars, Arend ten Brinke, aan de hand van beelden hoe de grondige vernieuwing van ‘s lands eerste camper in het werk was gegaan. Hij deed dat aan de hand van filmbeelden met veel technische wetenswaardigheden over het roemruchte voertuig waarmee 'menear Karel, de beroemde schrijver wereld bereisde. Hierna toog het gezelschap naar buiten en werd de Kueklkoare onthuld. Tal van  Rijssenaren die ooit iets met de Kueklkoare hadden gehad, kwamen kijken. Na de bezichtiging maakten velen van de gelegenheid gebruik om nog na te praten over alle zaken die verband hielden met de kleurrijke gebroeders Schönfeld Wichers.

Een beeld van Belcampo stond lange tijd  in de kantoorruimte van de bibliotheek. Het museum wilde het graag exposeren en dat gebeurt nu in de 'schrijvershoek' van het museum in de oude havezate, waar ook het borstbeeld van zijn broer Karel staat. De broers zijn nu weer bij elkaar en wij kunnen het verhaal van de gebroeders vertellen aan onze bezoekers',  aldus gewaagde museumdirecteur Dannenberg met onverholen trots.

 

Deel dit nieuws!