De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Actiegroep tegen 'een forse houtkap' in gebied 'n Stoom te Goor

Actiegroep tegen 'een forse houtkap' in gebied 'n Stoom te Goor

GOOR - Een aantal bewoners van De Whee, Hogenkamp en Hiltjesdamweide te Goor gaat morgen proberen gemeenteraadsleden ervan te overtuigen dat ze zouden moeten afzien van een forse houtkap in het zogenoemde revitaliseringsgebied'. Ze hopen dat zoveel mogelijk raadsleden tussen vijf en zeven uur de discussie willen aangaan De buurtbewoners zien liever dat dit bestaande groen een vertrekpunt vormt voor de geplande huizenbouw en niet omgekeerd.

Het betreft een deelproject ‘Ontwerpbestemmingsplan 'Op Stoom Merelstraat' waar de projectontwikkelaars voornemens zijn een begin te maken met de metamorfose van het gewezen industriegebied De Whee. De door tegenstanders voorziene massieve huizenbouw strekt zich uit tot voorbij het voormalige zwembadterrein, nog tot ruim voorbij de Sperwerstraat. Dit zou ten koste gaan van een houtwal met onder anderen abelen en kornoelje. Ook zou een flink deel van het zogenoemde 'bosje van Poortman' worden geofferd op het altaar van de gemeentelijke nieuwbouwplannen.

Het betreft de voorgenomen bouw van vijf vrijstaande woningen, acht twee-onder-een-kappers en 21 woningen in rijen, op de plek van het voormalige zwembad De Whee. De gemeenteraad is in algemene zin positief over het bouwplan,  waarbij wethouder Meulenkamp graag mag accentueren dat de plannen ook voorzien in de aanleg van een vijf hectare omspannend park.

 

 

Deel dit nieuws!