De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nog eens tien tot tot twintig hectare VDL op XL Park in Almelo

Nog eens tien tot tot twintig hectare VDL op XL Park in Almelo

ALMELO - Het bedrijf VDL heeft het oog laten vallen op tien tot twintig hectare grond op XL Businesspark 2 in Almelo. Het bedrijf geldt als één van de belangrijke groeimotoren van Twente. Directeur Verschoor en burgemeester Gerritsen van Almelo tekenden vandaag een overeenkomst om deze intentie vast te leggen. Volgens de Almelose wethouder Maathuis is VDL dé banenmotor voor de regio.

VDL loopt in Almelo tegen zijn grenzen aan. Stevige groei en innovatie zijn volgens Verschoor nodig om de positie als wereldspeler in de maakindustrie te behouden en te versterken. Bedrijfsdirecteur Sander Verschoor ziet die groei het liefst in de directe omgeving gerealiseerd. Het bedrijf kiest daarom voor XL Businesspark 2 als locatie voor een nieuwe vestiging. Verschoor is positief over de houding van de gemeente.

Verschoor ziet, door nu te kiezen voor XL Businesspark 2, mogelijkheden voor verdere samenwerking. VDL is een wereldwijde leverancier van hoogwaardige mechanische componenten, modules en complexe systemen. De producten zijn complex en worden vaak in lage productieaantallen gemaakt. Klanten van VDL ETG spelen een toonaangevende rol in technische hoogwaardige productieapparatuur en zijn gebruikers van geavanceerde productielijnen. Markten zijn de halfgeleiderindustrie, analytische instrumenten, medische systemen en mechanisatie projecten. In de vestiging van VDL ETG aan de Bornsestraat werken meer dan  vijftienhonderd mensen.

Er is in Twente voor bedrijven met een ruimtevraag van twee hectare of meer geen ruimte meer beschikbaar. Terwijl er juist een grote behoefte is aan kavels van deze omvang. Met XL Businesspark 2 ontwikkelt Almelo, in samenwerking met de provincie Overijssel en de regio Twente naar eigen zeggen een hoogwaardig en duurzaam regionaal bedrijventerrein. In totaal is er netto 75 hectare bedrijventerrein beschikbaar. Met de intentie van VDL om tien tot twintig hectare af te nemen, kan een aanzienlijk deel van XL Businesspark 2 al worden ingevuld. Op dit moment is Almelo bezig met de voorbereiding voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Volgens planning kan in 2027 worden begonnen met de aanleg.

Deel dit nieuws!