De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal moderniseert de sportparken Venterinck en Weschterik

Oldenzaal moderniseert de sportparken Venterinck en Weschterik

OLDENZAAL - De kleedkamers op de sportparken De Weschterik en ‘t Venterinck in Oldenzaal worden voor 3,8 miljoen verbouwd. Daartoe trekt de gemeente Oldenzaal de knip. Beide sportparken zijn volgens wethouder Christenhusz urgent. Hij laat weten dat ook de kwaliteitseisen van zijn veranderd, want moderner en duurzamer.

Christenhusz: ‘ De verbouwing van de kleedkamers vraagt een flinke investering, waarvan het grootste gedeelte al gereserveerd was in onze programmabegrotingen. Het levert straks twee toekomstbestendige sportparken op. Ik ben blij dat we hiermee een stap in de goede richting zetten.' Zo wordenop het park waar De Esch domicilie heeft de kleedkamers worden aardgasloos en er komt een voorportaal om inkijk tegen te gaan.

Op sportpark ’t Venterinck worden de kleedkamers beneden (kleedgebouw naast de kantine) van voetbalvereniging FC Berghuizen vernieuwd, want ze zijn afgeschreven. Ook komen er kleedkamers bij. FC Berghuizen heeft beneden nu tien kleedkamers en daar komem er drie bij voor 1,8 miljoen. De gemeente stelt voor deze verbouwing 1,8 miljoen beschikbaar. Dit geld was al gereserveerd in de programmabegrotingen van 2021, 2022 en 2023. Daarnaast vraagt het college aan de raad 120.000 beschikbaar te stellen om ’t Venterinck verder te verduurzamen.

Deel dit nieuws!