De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie kleine kernen in Wierden wapenen zich tegen wateroverlast

Drie kleine kernen in Wierden wapenen zich tegen wateroverlast

 NOTTER/RECTUM/YPELO – Er hebben zich ruim twintig agrariers verenigd om akkerlanden en natuurgebieden te beschermen tegen lange periodes van enerzijds droogte en anderzijds te lage grondwaterstanden in  het markante landschap waarin de ‘kleine kernen’ Notter, Rectum en Ypelo zijn gelegen.

 In een bestuurlijk overleg hebben de provincie Overijssel, de gemeente Wierden, het waterbedrijf Vitens, het waterschap Vechtstromen en de standsorganisatie LTO Noord besloten dat voor het gebied Notter een pilot (voor maximaal drie jaar) zal worden uitgevoerd om water aan te voeren. Deze 'pilot' vangt in oktober aan.

 De plannen zijn door de agrariërs verder uitgewerkt, waarna de uitvoering ter hand kon worden genomen. In juli vonden testen plaats. Na de levering van alle onderdelen en het afronden van de voorbereidende werkzaamheden, was het 11 juli zover dat het testen kon beginnen. De pompen draaiden draaien sedertdien.  Vandaag was de formele start. De bedoeling is zoveel mogelijk water vast te houden en te infiltreren in een zo groot mogelijk gebied rondom Notter en daardoor de droogteschade te beperken.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!