De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gouden erepenning van Oldenzaal voor eeuw onderwijs Carmel

Gouden erepenning van Oldenzaal voor eeuw onderwijs Carmel

OLDENZAAL - Uit handen van burgemeester Welman krreeg het bestuur van de Stichting Carmelcollege de gouden erepenning van de gemeente Oldenzaal. Dat gebeurde vanwege honderd jaar voortgezet onderwijs in Noordoost-Twente In 1922 werd de stichting opgericht door Karmelieten.

De school (het huidige Twentse Carmel College) is in 1923 gestart in wee lokalen aan de Ootmarsumsestraat. De eerste leraren waren paters die in het naastgelegen klooster woonden. Stichting Carmelcollege (en daarmee het Twents Carmel College) stond aan de wieg van de verdere ontwikkeling van het voorgezet onderwijs in Noordoost-Twente en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een instelling met een breed onderwijsaanbod. ' Een gouden erepenning als blijk van waardering is dan ook meer dan terecht', aldus burgemeester.

Het Carmelcollege verzorgt een breed onderwijsaanbod: van praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo tot gymnasium. Het Twents Carmel College biedt onderwijs aan ruim vijf duizend leerlingen in Oldenzaal, Denekamp en Losser, op zes locaties.

 

Deel dit nieuws!