De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA verbaasd over keuze bouw vrijstaande huizen Westerhaar

CDA verbaasd over keuze bouw vrijstaande huizen Westerhaar

 WESTERHAAR - De raadsfractie van het CDA in de gemeente Twenterand wil van het college van burgemeester en wethouders weten welke afwegingen het heeft gemaakt bij de bestemming van het gebied Beeklaan/Oranjestraat te Westerhaar-Vriezenveensewijk , waar vier vrijstaande woningen zijn gedacht. op basis van een prijsvraag. Dat zorgt bij de chrristrendemocraten voor gefronste denkhoofden.

Zo wil penvoerder Hospers van het CDA weten waarom niet is gekozen voorhet optrekken van een appartementengebouw, dat in een meer prangende behoefte zou voorzien dan  vier vrijstaande huizen, maar  volgens het CDA val op zijn minst te betwijfelen of deze keuze de beste is uit oogpunt van volkshuisvesting en uit de behoefte van potentiele bewoners.

Een alternatief dat wellicht beter is, zo releveert Hospers, zoals het bouwen van een appartementencomplex aan Beekzicht in drie bouwlagen. Ook vraagt het CDA zich af hoe groot en gevarieerd de woonbehoefte is van de inwoners van Westerhaar en hoeveel  hoeveel kavels Twenterand nog zijn uit te geven. Ook vraagt de partij zich af hoe de kaveluitgifte op het zogenoemde  Trio-terrein in Westerhaar er nu bijhangt.

 

 

Deel dit nieuws!