De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland garant voor 150 'flexwoningen' in dorpen der gemeente

Dinkelland garant voor 150 'flexwoningen' in dorpen der gemeente

DINKELLAND -Er worden in de dorpen der germeente Dinkelland de gemeente Dinkelland bij 150 zogenoemde flexwoningen worden gebouwd. Dat deelde wethouder Ceverijn mee in een vergadering van Dinkelland. De wethouder liiet de raad weten tempo te willen maken . Het gaat om huizen die aan alle basisvoorwaarden voldoen en de verwachting is dat de wijk Beugelskamp als eerste aan snee zal komen.

Ceverijn zei dat te verwachten dat tempo kan worden gemaakt met het ' in beeld brengen van  circa 150 locaties. De bedoeling is voor uiteenlopende doelgroepen te  bouwen, afhankelijk van kandidaat-berwoners. Er xal in alle kernen der gemeente kunnen worden gebouwd. Het moet een ' betaalbare mix' ziijn, vindt de wethouder. goed verdeeld over de dorpen en kernen.

Het raadslid Smellink van het CDA bond het college op het hart 'snel en effectief' te werk te gaan en  snel duidelijkheid te geven over aantallen en bouwplekken. Ook het raadslid Poffrers van de VVD roerde deze trom.. Dat is ook aan te bevelen, stelde hij, omdat het niiet bouwen de gemeente geld gaat kosten, 12.000 eur per flexwoning, wat de gemeente in het slechtste geval  een bedrag van 384.000 euro kost.

Deel dit nieuws!