De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede moet iconisch project Huiskamer van de Stad laten varen

Enschede moet iconisch project Huiskamer van de Stad laten varen

ENSCHEDE – Er gaat definitief een streep door het plan voor de Huiskamer van de stad in Enschede, want  het gemeentebestuur laat weten dat het  financieel niet uit kan. De openbare bibliotheek kan als dragende participant haar deel van de kosten niet dragen. De bouw zou 26 miljoen euro kosten en dat kan de bibliotheek niet op het zere been nemen. In de gemeenteraad neemt de scepsis toe.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten ‘zeer verrast’ te zijn met het bericht en niets anders te kunnen doen dan het project afblazen. Dat is een mokerslag voor alle betrokkenen, behalve de gemeente ook de bibliotheek, mede omdat in de gemeenteraad de scepsis toenam over  geld en goed voor wat de ‘Huiskamer van de stad’ werd gedoopt, de parel van het Wilminkplein, ofwel het epicentrum van de stad van de toekomst, met behalve theaterzalen ook een poppodium dus  nieuwe en moderne bibliotheek. De prijs bleek afgelopen week te hoog.

Ook in de gemeenteraad verdampte het enthousiasme de afgelopen tijd. Het afhaken van de bibliotheek kwam er nog eens bij en dat bleek de nekslag voor het ambitieuze project. Hoe het verder moet met de torenhoge ambities van cultureel Enschede weet zo ongeveer niemand.

 

 

Deel dit nieuws!