De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo mikt op tweeduizend huizen in woontorens in Spoorzone

Almelo mikt op tweeduizend huizen in woontorens in Spoorzone

ALMELO - Een loopbrug moet in Almelo de stadsdelen die door het spoor gescheiden zijn weer met elkaar verbinden. Het is volgens wethouder Maathuis de bedoeling de wijken gemêleerder te maken met een mix van inkomens en woningtypes ‘Die concentratie van lage inkomens, zoals dat nu in een aantal wijken is, willen we niet meer’, aldus de wethouder. Hij duidt dan op wijken als Nieuwstraatkwartier en Kerkelanden, en met twee hoogbouwtorens.

Er moet  volgens Maathuis in het gebied, ook wel de Spoorzone genoemd, een mix komen van inkomens en bouwstijlen. Voorwaarde is ook dat er betaalbare woningen verrijzen, waaronder sociale huur.  Het hele gebied gaat, aan weerszijden van het spoor, duchtig op de schop. De wethouder: ‘We willen alle doelgroepen bedienen. Almelo is een stad in ontwikkeling met een grote economische groei. Dat levert ook weer banen op. Dus mensen die hier naartoe verhuizen om te werken, wil je ook een passende woning kunnen bieden, waarbij woningcorporaties, projectontwikkelaars en het bedrijfsleven nauw worden betrokken.

Er is volop ruimte voor hoogbouw, Maathuis: ‘‘Die hoogte-accenten hebben we al in de stad. Kijk naar het gemeentehuis en de Javatoren van respectievelijk 55 en 70 meter .En er komen twee hoogbouwtorens van die hoogtes bij, in het gebied rond het station. Hoe verder je buiten dat gebied komt en de wijk ingaat, heb je steeds meer laagbouw.’ Het is slechts een begin want  de totale woningopgave in de stad van water en groen bedraagt volgens de wethouder veel groter. ‘Het is de eerste stap. Die duizend kunnen eventueel worden uitgebreid naar 2000. We hebben een visie neergezet waar we als stad aan moeten vasthouden. Ik heb er volledige vertrouwen in dat we tussen 2026 en 2030 duizend woningen rijker zijn.'

Deel dit nieuws!