De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokaal Hellendoorn en CDA willen een bredere coalitie spijkeren

Lokaal Hellendoorn en CDA willen een bredere coalitie spijkeren

NIJVERDAL/HELLENDOORN – Als grootste fractie in de gemeenteraad doet Lokaal Hellendoorn een poging om op de politiek gezien roerige Heuvelrug een doorbraak te forceren teneinde een college van burgemeester en wethouders te vormen . Dat is nodig omdat er boven- en ondergrond hommeles is.

Lokaal Hellendoorn ent CDA, de grootste respectievelijk de op een na grootste fractie, stellen nu voor een verkenner/ bemiddelaar aan te stellellen om uit de bestuurlijke impasse te komen. Het oog is daarbij gevallen op intermediair Roerig uit Deventer, gepokt en gemazeld in het politieke metier, een man die veel ervaring meebrengt. 

De vraag is  of er andere fracties zijn  te vinden die een combinatie van Lokaal Hellendoorn en CDA meer draagvlak willen geven. Tot dusverre was daar geen sprake van.  Sterker nog: de politieke  wil om een coalitie te vormen is ver te zoeken.

Alle hoop op een werkbaar college ebde helemaal weg  toen de ene na de andere wethouder het bijltje er bij neergooide, de sfeer in  de stofzaal van het gemeentehuis tot onder het nulpunt zakte was alle chemie weg.

Het college werd steeds kleiner, want wethouders vetrokken, uit eigen wil of omdat aanblijven politieke zelfmoord zou zijn. De vraag is of Roerig rust in tent kan brengen. Hij is er wellicht toe in staat., want was al eens fluisteraar in Zoetermeer, is nu kandidaat voor de fractie van het CDA  in de Tweede Kamer der Staten Generaal.

 

 

 

Deel dit nieuws!