De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw woningen aan Gronauseweg op plek De Orchidee in Lossser

Bouw woningen aan Gronauseweg op plek De Orchidee in Lossser

LOSSER – Het eerder aangekondigde plan voor de bouw van een ‘appartementengebouw’  aan de Gronausestraat in Losser omvat vijftien woningen elf koopwoningen en vier huurappartementen. He plan zal op korte termijn in uitvoering komen, laat het college van burgemeester en wethouders wetenDe verrijzenis vindt plaats op de plek van het voormalige restaurant De Orchidee.

In het ontwerp krijgt de de beoogde  bebouwing volgens het gemeentebestuur ‘een dorps karakter met een eigen identiteit’. De bedoeling  is ook de  uitstraling van de locatie hoek Gronausestraat en de Smalmaatstraat aan te pakken. De groene overgang tussen het nieuwe gebouw en het hofje aan de Kloppenstraat zal volgens de gemeente aanmerkelijk worden verbeterd.

Het ooit faamrijke Chinese restaurant De Orchidee ewerd zeven jaar geleden gesloten wegens afnemende klandizie, mede als gevolg van zakelijke tegenslag, waaarbij ook  de effecten vn de corona-epidemie een  rol speelde. Het leidde uiteindelijjk zeven jaar geleden tot het besluit te stoppen met het horecabedrijf wegens gebrek aan uitzicht op een solvabel bestaan aan de Gronausestraat.

 

 

Deel dit nieuws!